Noget undervisning klares bedst ved at side i samme rum – glaspusteri er f.eks ikke nemt at undervise gennem et web cam. Men andre typer læring kan bedre klare distancen.

Et webinar kan være en god måde at nå flere elever og samtidig eliminere transporttid og gøre undervisningen billigere for alle parter. Ulemperne er, at man mister noget nærvær og den mere personlige kontakt til eleverne, hvilket kan være et problem for nogle elever og undervisere.

Det er op til dig og din type undervisning at bestemme om du synes det giver mening at sende det ud i æteren, men hvis du gør det sørg for at forbered dig. Vi har samlet lidt råd til et succesfuldt webinar herunder.

  1. Få alle til at logge ind 10-15 min før start, så eventuelle tekniske problemer kan blive klaret.
  2. Sæt en agenda. Dette er altid en god idé, men næsten endnu vigtigere på virtuelle møder
  3. Hold det på max en time til halvanden. Det er sværere at bevare koncentrationen, når man “bare” sidder og kigger ind i en skærm. Hold derfor undervisningen kortere og oftere.
  4. Få alle til at bruge et headset. Baggrundsstøj irriterer alle og kan gøre det svært at høre.
  5. Brug chatten. 4 mennesker der snakker i munden på hinanden hjælper ikke nogen. Ved simple ja/nej/jeg forstår spørgsmål, få alle til at skrive i chatten frem for mundtlig tilbagemelding.

Hvis du søger lidt hjælp til at komme i gang med et webinar kan noget så enkelt som Skype klare det. Ellers er Google Hangouts også et godt værktøj til webinarer.

Sådan virker det

Find undervisning

Find undervisning

Find det der interesserer dig

Kontakt underviseren

Find undervisning

Kontakt underviseren direkte

Lær noget nyt

Find undervisning

Aftal direkte med underviseren

Find opslag Bliv underviser

Fandt du ikke det du søgte?

Få en email, når vi har noget der passer dig.